Heb je net je rijbewijs gehaald? Op zoek naar je eerste eigen auto? Uiteraard speelt de uitstraling van een wagen een grote rol. Denk echter ook goed na over de veiligheidsaspecten. Raar maar waar is dat de ruitenwissers vaak worden vergeten wanneer het gaat om veiligheid. Goede wisserbladen zorgen voor een beter zicht en je snapt vast wel dat dat evident is als het gaat om veilig auto rijden.

Waarom zijn goede ruitenwisserbladen belangrijk
Uit onderzoek is gebleken dat het grootste gedeelte van de acties die we uitvoeren tijdens autorijden afhankelijk is van wat we zien. De ruitenwissers moeten daarom schoon zijn en bovendien goed werken. Het is in de eerste plaats noodzakelijk dat je goed zicht hebt door de voorruit. De wisserbladen moeten ervoor zorgen dat je onder alle weersomstandigheden perfect overzicht hebt van wat er om je heen gebeurt. Meestal is het ook zeker aan te raden om goede ruitenwisserbladen op je achterruit te hebben.

Wanneer zijn de wissers toe aan vervanging
Heb je een nieuwe auto gekocht en vraag je je af of de wisserbladen nog in goede staat zijn? Is de auto al wat ouder en vertonen de ruitenwissers mankementen? Er zijn een aantal signalen waar je op kunt letten. Vervang je ruitenwisserbladen als je merkt dat :

– de wisserbladen veel lawaai maken
– de rubbers vieze strepen op het raam veroorzaken

Ook kun je de slijtage indicator even raadplegen wanneer die is ingebouwd.

Welke ruitenwisserbladen moet je kopen
Wisserbladen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is niet om het even welke je aanschaft voor jouw wagen. Het is absoluut van belang dat je zorgt voor de juiste maat wissers. Als je op zoek bent naar vervanging van de wisserbladen, kun je online of bij de garage op zoek gaan naar nieuwe exemplaren. Houd hierbij in de eerste plaats rekening met het automerk. Verder moet je kijken naar het bouwjaar. Op die manier vind je snel en eenvoudig de meest geschikte exemplaren.