Beginnen met je rijopleiding is voor de meeste mensen heel spannend, eindelijk mag je zelf eens achter het stuur zitten in plaatst van op de plek van de bijrijder of achterin. De één begint met zijn of haar rijopleiding wanneer hij/zij 16,5 jaar is, de ander wanneer die 18 is en sommige beginnen pas tegen hun 30e leeftijd of zelfs nog later. Vaak heeft dit te maken met de financiele situatie of omdat ze niet durven te autorijden. Eigenlijk maakt het dus niet uit hoe oud je bent, voor het eerst gaan rijden is voor iedereen spannend! De hamvraag van vandaag is; hoe kies je een goede rijschool?

Bekijk de website

Bekijk altijd de website van een rijschool om een indruk te krijgen. Eigenlijk moet er voldoende informatie staan zodat jij geen vragen meer hebt. Wat zijn de tarieven, hoe lang duren de lessen, wat zit er inbegrepen in de pakketten etc. Daarnaast kun je ook beoordelen of de site er professioneel uitziet. Dit wil niet altijd zeggen dat het een goede rijschool is maar een beetje een goede rijschool zorgt voor een goede site!

Slagingspercentages

Dit is de valkuil van de meeste rijscholen en leerlingen! De meeste rijschool weergeven hun slagingspercentages niet op de website en er wordt geen woord over gerept. Vaak doen ze dit omdat ze waarschijnlijk een laag slagingspercentage hebben en potentiele leerlingen hiervan kunnen schrikken. Via het CBR kun je echter zelf de slagingspercentages van alle rijscholen opzoeken. Wanneer de slagingspercentages wel worden weergeven op de site, is de kans heel groot dat je wel goed zit!

Reviews

Staat er op de website ervaringen van oud leerlingen? Hoe vonden zij de rijlessen en hoe hebben zij hun rijopleiding ervaren? Wanneer dit mist heeft de rijschool waarschijnlijk wel iets te verbergen of nog heel weinig leerlingen gehad.

Proefles

Voordat je besluit je rijopleiding ergens te gaan volgens is het belangrijk om eerst een proefles aan te vragen. Meestal is dit gratis, maar niet altijd!