Sommige mensen zijn blij met een Kia Picanto of een Opel Astra. Niks ten nadelen van deze auto’s, maar zeg eens eerlijk: Als je het geld zou hebben, welke auto zou je dan willen kopen? Een sultan uit Saudi Arabië dacht hier anders over en besloot een auto te laten bouwen. Momenteel bezit deze rijke sultan over één van de grootste wagenpark van de wereld met de meest exclusieve auto’s. Uitlopende auto’s van een bescheiden Alfa Romeo tot Ferrari’s en de Koeningsegg Trevita.

Koeningsegg Trevita

Als je het hebt over dure auto’s zal je snel denken aan Italiaanse, Duitse of Engelse merken, zoals een Ferrari, Bugatti, Mercedes of Jaguar. Minder bekend is Zweden. Als je bekend bent met het programma Top Gear heb je de Koeningsegg hoogstwaarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. Deze Zweedse fabrikant maakt alleen maar exotische supercars, waarbij het gaat om style, luxe, performance en innovatie. De Trevita is inmiddels al enkele jaren oud, maar met een prijs van ruim 2 miljoen Euro behoort deze auto tot de duurste auto’s van dit moment in de wereld. De body van de auto bestaat veelal uit carbon, waardoor de auto ligt is. Met een moderne v8 van 4.8 liter is de auto buitengewoon snel. De auto behaald een top van ruim 400 km/u en staat binnen 3 seconden op de 100 km/u.

Lamborghini Veneno Roadster

De populairste supercars zijn de Ferrari’s en Lamborghini’s. De Veneno Roadster is de nieuwste productie van Lamborghini en kost ruim 4 miljoen. Met dit prijskaartje is de Lamborghini waarschijnlijk de duurste supercar van dit moment.

W Motors Lykan Hypersport

De Italiaanse supercar wordt opgevolgd door een auto van Libanees komaf. Het gaat hierbij om de Lykan Hypersport van W Motors, dat vele enigszins doet denken aan de auto van Batman. De prijs ligt op circa 3 miljoen en is de eerste supercar geproduceerd in het midden-oosten.

Bugatti Veyron Grand Sport

Een andere bekende supercar van Italiaanse komaf is de Bugatti Veyron. Bekend om de bijzondere kleurstelling en vormgeving. Je hebt hiervan verschillende types. Het gaat hierbij om de Grand Sport editie van de Bugatti Veyron. Deze variant behaald een topsneldheid van 430 km/u. De auto kost ruim 2 miljoen.

Betaalbare supercars

Een supercar hoeft niet altijd miljoenen te kosten. Voor bedragen van 50 tot 500 duizend bestaan er ook tal van auto’s die topsnelheden kunnen behalen. Denk hierbij aan de nieuwe Nissan Skyline GT-R, een Austin Martin Vanquish of de Dodge Challenger SRT Hellcat. Hiernaast kan je ook altijd kijken naar een tweedehands, zoals een tweedehands supercar bij een Jaguar specialist. Op deze manier wordt het kopen van een echte supercar voor iedereen wat toegankelijker.