Reacties uitgeschakeld voor Goede ruitenwissers zijn belangrijk voor je veiligheid

Heb je net je rijbewijs gehaald? Op zoek naar je eerste eigen auto? Uiteraard speelt de uitstraling van een wagen een grote rol. Denk echter ook goed na over de veiligheidsaspecten. Raar maar waar is dat de ruitenwissers vaak worden vergeten wanneer het gaat om veiligheid. Goede wisserbladen zorgen voor een beter zicht en je snapt vast wel dat dat evident is als het gaat om veilig auto rijden.

Waarom zijn goede ruitenwisserbladen belangrijk
Uit onderzoek is gebleken dat het grootste gedeelte van de acties die we uitvoeren tijdens autorijden afhankelijk is van wat we zien. De ruitenwissers moeten daarom schoon zijn en bovendien goed werken. Het is in de eerste plaats noodzakelijk dat je goed zicht hebt door de voorruit. De wisserbladen moeten ervoor zorgen dat je onder alle weersomstandigheden perfect overzicht hebt van wat er om je heen gebeurt. Meestal is het ook zeker aan te raden om goede ruitenwisserbladen op je achterruit te hebben.

Wanneer zijn de wissers toe aan vervanging
Heb je een nieuwe auto gekocht en vraag je je af of de wisserbladen nog in goede staat zijn? Is de auto al wat ouder en vertonen de ruitenwissers mankementen? Er zijn een aantal signalen waar je op kunt letten. Vervang je ruitenwisserbladen als je merkt dat :

– de wisserbladen veel lawaai maken
– de rubbers vieze strepen op het raam veroorzaken

Ook kun je de slijtage indicator even raadplegen wanneer die is ingebouwd.

Welke ruitenwisserbladen moet je kopen
Wisserbladen zijn er in allerlei soorten en maten. Het is niet om het even welke je aanschaft voor jouw wagen. Het is absoluut van belang dat je zorgt voor de juiste maat wissers. Als je op zoek bent naar vervanging van de wisserbladen, kun je online of bij de garage op zoek gaan naar nieuwe exemplaren. Houd hierbij in de eerste plaats rekening met het automerk. Verder moet je kijken naar het bouwjaar. Op die manier vind je snel en eenvoudig de meest geschikte exemplaren.


Reacties uitgeschakeld voor Trekhaakdichtheid het grootst in Nederland

We gaan maar al te graag met onze caravans en vouwwagens op vakantie naar het zuiden. En dan gebruiken we hiervoor de trekhaak. Vast of afneembaar, feit is dat een op de drie auto’s er eentje gemonteerd heeft. Hiermee zijn we koploper in de wereld. En daar springen slimme bedrijven dan ook handig op in. Zo is Kip caravans van plan mede vanwege de vele trekhaakbezitters in ons land van plan om carvans te gaan verhuren via de verschillende tanksstations in het land.

Minder vaak caravan gekocht

De laatste jaren is de verkoop van caravans drastisch gedaald en dit zorgde er mede voor dat Kip in 2010 het faillissement moest aanvragen. Het bedrijf Boedelbak heeft toen een doorstart gemaakt en de zaak overgenomen. Zij zijn al bekend met verhuur via de benzinestations met hun aanhangwagens. De mensen die nog een caravan kopen doen dit in mindere mate, dus niet elke 5 jaar, maar eerder eens in de 10 jaar. Daarom wordt er nu gestart met het verhuren van de caravans. Kleine modellen welteverstaan, de zogeheten ‘Shelters’.

Ideaal voor festivals

Met deze kleinere caravans wordt gericht op de korte kampeervakanties en uitstapjes. Voor jongeren die een festival willen bezoeken kan het ook een uitkomst zijn. In een caravan kan toch net even beter geslapen worden dan in op een luchtbed in een tentje. Voor deze groep klanten is de caravanbouwer wel beducht op ander rijgedrag. Een aanpassing hier en daar zal moeten zorgen dat de ‘Shelter’ tegen een stootje kan. Zo wordt er bijvoorbeeld een extra bumperrand omheen geplakt om een robuuster resultaat te krijgen. Het is wel de bedoeling dat de caravans een tijdje mee kunnen uiteraard.

Trekhaak dilemma

Op het gebied van trekhaken is ook niet stilgezeten. Deze worden in diverse vormen aangeboden en voor elke gelegenheid is er een passende trekhaak. Zo kiezen bestuurders die sporadisch een caravan achter de auto hangen eerder voor een afneembare trekhaak. Dan hebben ze wel het voordeel van de trekhaak zelf, maar alleen op het moment dat het nodig is. Nadeel kan zijn dat sommige elektrische systemen met een trekhaak voor de sensoren niet lekker meer functioneren namelijk. Veelgebruikers zoals mensen met een paardentrailer die wekelijks gebruik maken van hun trekhaak kiezen wel voor een vast exemplaar en hoeven zo niet wekelijks de trekhaak te demonteren. De vaste trekhaak is daarentegen wel een stuk voordeliger dan zijn afneembare tegenhanger.


Reacties uitgeschakeld voor Beter presteren met ’n goede nachtrust

Lange tijd ging men er van uit dat slapen nodig was om het lichaam en de geest in de gelegenheid te stellen om te herstellen van de geleverde inspanning van die dag. Er is bewezen dat de mens na achttien uren zonder slaap een verminderd reactievermogen heeft. Bovendien valt u zonder dat u het merkt af en toe een paar seconden in slaap. Vooral wanneer u bijvoorbeeld autorijdt, kan dit uiteraard erg gevaarlijk zijn.

Recent onderzoek wijst uit dat de hersenen slaap nodig hebben om de gebeurtenissen van de afgelopen dag te verwerken. Sommige informatie wordt bewaard in het geheugen en andere informatie wordt als het ware gewist. Een deel van de informatie wordt bewaard waar u er snel bij komt, andere informatie gaat als het ware een soort van archief in. Hoe langer u wakker blijft, hoe meer uw hersenen het laten afweten. Als eerste gaan al uw cognitieve functies achteruit. Daarna laat de rest van uw lichaam het ook afweten. Ernstig slaapgebrek kan zelfs de dood als gevolg hebben.
Zonder slaap is het voor uw hersenen onmogelijk om al het gebeurde te verwerken. Het wordt dan langzaam maar zeker een zooitje in uw hoofd. Maar als u juist wel slaapt, dan wordt alle informatie verwerkt. U presteert dan uitstekend. Alles wat u uzelf aanleert wanneer u wakker bent, onthoudt u beter als er een goede nacht rust achteraan zit. Om goed te blijven presteren is voldoende en regelmatig slapen dus een vereiste.


Reacties uitgeschakeld voor Rijschool Hilversum

Als je op zoek bent naar een rijschool in Hilversum, moet je zeker eens kijken bij rijschool G. Rijschool G geeft namelijk passende rijlessen in de omgeving van Hilversum. Tevens zijn zij te vinden in Utrecht, IJsselstein, Zeist, Nieuwegein en Houten. Deze rijschool is zelfs uitgeroepen tot de beste rijschool van Utrecht en omgeving. Dus als je je rijbewijs wilt halen voor de schakel auto kun je haast niet om rijschool G heen.

De voordelen van rijschool G
Wanneer je kiest om je rijlessen voor rijbewijs B te gaan volgen bij G, profiteer je van diverse voordelen. Enkele voordelen zijn:

  • Voordelig tarief
  • Geen inschrijfgeld
  • Examengarantie
  • Betaling in termijnen zonder extra kosten
  • Hoog CBR slagingspercentage

Voor studenten rekent rijschool G helemaal een voordelig tarief, zij ontvangen namelijk nog eens 10% korting. Daarnaast koopt G examens in en ben jij dus altijd verzekerd van het kunnen doen van een rijexamen. Het slagingspercentage dat in één keer slaagt, is tussen de 64% en 68%. Zij bieden dus goede rijlessen aan, waardoor het merendeel van de kandidaten in één keer slaagt.

Rijlessen op maat
De rijlessen die je volgt bij G zijn altijd passende rijlessen, speciaal voor jou. Iedere leerling is anders en dus ook de manier van het leren rijden. Jouw wensen staan centraal. De rijinstructeurs passen de lessen aan aan jouw niveau. Dus wanneer je ergens wat meer moeite mee hebt wordt hier simpelweg wat langer bij stil gestaan totdat je het wel goed onder de knie hebt. Alleen op die manier kun jij straks veilig en vol zelfvertrouwen de weg op. Verder biedt rijschool G de mogelijkheid om, naast overdag ook in de avond of in het weekend rijlessen te volgen. Door hun flexibiliteit vind jij altijd wel een mogelijkheid om je rijles te volgen. Vraag gratis een proefles aan bij rijschool Hilversum en laat je overtuigen van de voordelen.


Reacties uitgeschakeld voor Tips bij het kopen van een tweedehands auto

Je hebt je rijbewijs gehaald! Je kunt dus nu een tweedehands auto kopen. Leuk, maar waarop moet je letten als je een tweedehands auto gaat kopen? Je wilt natuurlijk niet een auto kopen waar direct allerlei onderhoud aan gedaan moet worden. Je moet dus niet direct bij de eerste de beste autodealer of particulier een auto kopen, maar ook goed erover nadenken wat je eigenlijk precies wilt.

Begin daarom allereerst met wat voor soort auto je wilt kopen. Hierbij kun je denken aan welk merk en model je wilt, maar ook aan de uitvoering en opties. Heb je nagedacht wat je jaarlijks wilt betalen aan onderhoud en brandstofverbruik? Deze kosten moet je natuurlijk ook overwegen. Bij kosten kun je tevens denken aan de wegenbelasting. Hoeveel wil je nou eigenlijk maximaal aan je auto kwijt?

Als je op bovenstaande vragen een antwoord hebt, dan kun je verder gaan kijken. Je kunt gaan kijken naar waar de auto te koop is. Je kunt bij een particulier een auto kopen, maar ook bij een dealer. Als de dealer bij de BOVAG is aangesloten, heb je vaak meer zekerheden. Als de dealer namelijk bij de BOVAG is aangesloten, dan kun je de verborgen gebreken makkelijker bij de dealer verhalen. Als een bedrijf niet is aangesloten of je koopt de auto bij een particulier, dan wordt het moeilijker om de schade te verhalen.

Als je een particulier of dealer hebt gevonden die jouw tweedehands auto verkoopt is het tijd om een proefrit te maken. Het is handig om hiervoor werkelijk de tijd te nemen. Zo is het slim om de auto niet alleen in de stad uit te proberen, maar ook op de snelweg. Zo weet je hoe de auto op verschillende wegen rijdt. Daarnaast geeft het je ook de tijd om alle bedieningen en andere mogelijkheden uit te proberen. Als je dan tijdens de proefrit ook even aan de zijkant parkeert, dan kun je goed de auto controleren. Bij terugkomst kun je de verkoper vragen welke gebreken de auto heeft. De verkoper is namelijk verplicht deze te vermelden.

Heb je het kenteken van de auto? Je kunt dan eenvoudig het kenteken nakijken kenteken nakijken. Dan kan je inzicht krijgen in alle informatie van de RDW. Je controleert dan snel en eenvoudig onder andere de schadehistorie, kilometerstanden en het aantal eigenaren. Zo heb je meer informatie over de auto – die je tijdens de proefrit niet heb gekregen – en verklein je dus de kans op een miskoop. Wil je nog een extra zekerheid? Dan kun je nog een aankoopkeuring laten uitvoeren bij een onafhankelijke partij.

Heb je bovenstaande stappen uitgevoerd? Dan beginnen de onderhandelingen over de prijs, de leveringsvoorwaarden en de garantie. Je kunt namelijk altijd bij een tweedehands auto over de prijs onderhandelen! Het is belangrijk om te weten dat je niet de leveringsvoorwaarden en de garantie vergeet. Zodra eenmaal de koop is afgesloten, kun je hier niet meer op terugkomen. Zodra ook deze punten akkoord zijn, is het wachten op de levering van je nieuwe tweedehands auto. Veel rijplezier!


Reacties uitgeschakeld voor Handige dingen om te weten bij het volgen van rijlessen

Verschillende dingen die handig kunnen zij bij het volgen van rijlessen. Uit onderzoek is gebleken dat hoe jonger je begint met rijlessen volgen hoe succesvoller en sneller je zult afrijden. Tegenwoordig is het al mogelijk om vanaf je 16,5 levensjaar te beginnen met het volgen rijlessen.

In de grote steden zijn er veel verschillende rijscholen die rijlessen kunnen aanbieden. Indien je echt zo snel mogelijk wil afrijden kun je al vanaf 16 jaar beginnen met het volgen van een theorie cursus. Wanneer deze gehaald is zullen ook de lessen beter gaan. Je weet namelijk waar je tijdens de praktijk lessen moet op letten en hoe je bepaalde situaties moet beoordelen.

Tijdens mijn eigen eerste rijlessen Utrecht vertelde mijn rijinstructeur dat het aantal lessen afhankelijk is van verschillende factoren. Wat mij opviel is dat hij aangaf dat mensen die veel teamsporten beoefenen sneller afrijden. Hij zei dat met een teamsport rekening moet worden gehouden met teamgenoten (eigenlijk dus de omgeving) en er moeten bij teamsporten constant situaties ingeschat worden.

Een andere factor die moet worden meegenomen is de al aanwezige rij ervaring. Indien er al ervaring is met het rijden van een scooter of helemaal schakelbrommer is de kans op slagen met weinig lessen een aanzienlijk stuk groter. Vooral rijervaring met het rijden op een schakelbrommer is hierbij handig. De besturen weet immers al hoe er moet worden geschakeld en dit is een groot voordeel bij het beginnen met rijlessen.  Dit kan ook handig zijn bij het volgen van rijlessen bij jou in je staf of dorp. Het is altijd handig om de verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken op prijs en slagingspercentage.


Reacties uitgeschakeld voor Hoe kies ik de juiste rijschool?

Beginnen met je rijopleiding is voor de meeste mensen heel spannend, eindelijk mag je zelf eens achter het stuur zitten in plaatst van op de plek van de bijrijder of achterin. De één begint met zijn of haar rijopleiding wanneer hij/zij 16,5 jaar is, de ander wanneer die 18 is en sommige beginnen pas tegen hun 30e leeftijd of zelfs nog later. Vaak heeft dit te maken met de financiele situatie of omdat ze niet durven te autorijden. Eigenlijk maakt het dus niet uit hoe oud je bent, voor het eerst gaan rijden is voor iedereen spannend! De hamvraag van vandaag is; hoe kies je een goede rijschool?

Bekijk de website

Bekijk altijd de website van een rijschool om een indruk te krijgen. Eigenlijk moet er voldoende informatie staan zodat jij geen vragen meer hebt. Wat zijn de tarieven, hoe lang duren de lessen, wat zit er inbegrepen in de pakketten etc. Daarnaast kun je ook beoordelen of de site er professioneel uitziet. Dit wil niet altijd zeggen dat het een goede rijschool is maar een beetje een goede rijschool zorgt voor een goede site!

Slagingspercentages

Dit is de valkuil van de meeste rijscholen en leerlingen! De meeste rijschool weergeven hun slagingspercentages niet op de website en er wordt geen woord over gerept. Vaak doen ze dit omdat ze waarschijnlijk een laag slagingspercentage hebben en potentiele leerlingen hiervan kunnen schrikken. Via het CBR kun je echter zelf de slagingspercentages van alle rijscholen opzoeken. Wanneer de slagingspercentages wel worden weergeven op de site, is de kans heel groot dat je wel goed zit!

Reviews

Staat er op de website ervaringen van oud leerlingen? Hoe vonden zij de rijlessen en hoe hebben zij hun rijopleiding ervaren? Wanneer dit mist heeft de rijschool waarschijnlijk wel iets te verbergen of nog heel weinig leerlingen gehad.

Proefles

Voordat je besluit je rijopleiding ergens te gaan volgens is het belangrijk om eerst een proefles aan te vragen. Meestal is dit gratis, maar niet altijd!


Reacties uitgeschakeld voor De NK ABS Sensor

De ontwikkelingen in de auto-industrie zijn in een rap tempo doorgevoerd. In nog geen honderd jaar is het basisprincipe volledig aangepast en bijgewerkt naar de huidige eisen, zowel op het gebied van veiligheid als comfort is er veel veranderd om de voertuigen optimaal te laten worden voor de gebruikers. Een van de veranderingen die zeker noemenswaardig is, is dat er tegenwoordig beduidend meer elektronica in de auto’s zit. Dit is goed te merken wanneer er een reparatie nodig is, de nieuwere auto’s worden aan de computer aangesloten om te zien waar er ingrepen nodig zijn. De computer in de auto doet echter nog veel meer, het regelt onder andere de veiligheid door te zorgen dat de auto zo efficiënt mogelijk remt. Dit wordt mede gedaan door de sensoren voor de ABS.

ABS sensoren van NK

Zonder de ABS sensoren weet de computer in de auto niet wanneer een van de wielen stil is komen te staan tijdens het remmen. Sturing richting de remmen is dan dus ook niet mogelijk, omdat er geen gegevens binnen komen. Wanneer er een ABS sensor vervangen moet worden, is het altijd verstandig om te kiezen voor materiaal van kwaliteit, zoals de sensoren van NK die u niet snel in de steek zullen laten. Wie goede sensoren gebruikt bij de reparatie of het aanleggen van een ABS systeem, die weet met veel meer zekerheid dat het systeem langer zal functioneren zoals het bedacht is. In dit geval is dat niet eens alleen in het voordeel van uw eigen veiligheid, maar voelt u dit ook in de portemonnee. Hoe minder de banden stil komen te staan tijdens het remmen, hoe langer de band mee zal gaan immers en dat zorgt er weer voor dat de aanschaf van het volgende setje net een seizoen verder weg is dan normaal.


Reacties uitgeschakeld voor Valeo bobine

Om een auto in beweging te kunnen krijgen, is er een explosie nodig wanneer er sprake is van een verbrandingsmotor. Deze explosie komt van de combinatie tussen een vonk en een explosief mengsel (de brandstof van de auto). Door de vonk wordt de zuiger weggeschoten en deze beweging wordt gebruikt om de motor te laten presteren. De vonk komt van de bougies en de meeste mensen weten dit; maar wat de meeste mensen niet weten, is dat de accu zelf nooit genoeg spanning zal kunnen leveren om de bougies te laten vonken. Hiervoor is een ander onderdeel in de auto nodig, welke door middel van spoelen de benodigde spanning op kan wekken en naar de juiste bougies kan sturen.

Dit onderdeel is uiteraard de bobine, een fijngevoelig onderdeel dat samengesteld is uit spoelen en welke in staat is om een lage spanning om te zetten naar een enorme spanning (tot 40 kilo Volt) waardoor de bougies zullen gaan vonken. Een niet vonkende bougie hoeft dus niet altijd aan de bougie te liggen; wanneer er problemen zijn met alle bougies of de auto zeer onregelmatig loopt, is de kans groot dat het juist de bobine is die overleden is. Een nieuwe bobine aanschaffen is in dat geval de enige juiste oplossing, maar een goedkope bobine zal nooit langer dan een jaar mee gaan. Het onderdeel is te fijngevoelig en moet teveel werk verzetten om erop te besparen. Het is daarom beter om te investeren in een Valeo bobine. Deze kost wellicht iets meer, maar zal in de meeste gevallen een eenmalige investering in de auto zijn; de levensduur van deze bobines is namelijk gemiddeld hoger dan de periode dat een autobezitter gemiddeld bij zijn auto blijft. Een goede investering dus, en dat voor slechts een paar tientjes.


Reacties uitgeschakeld voor 18 jaar hoera!

Eindelijk is het dan zo ver, je wordt 18 jaar! Volgens de wet ben je nu volwassen maar biologisch gezien ben je volwassen wanneer je lichamelijk volgroeid bent en je kunt voortplanten. Psychologisch ben je pas volwassen wanneer je een stabiele persoonlijkheid hebt gevormd. Dit wordt gevormd tijdens je gehele leven maar in het bijzonder tussen de 14 en 25 jaar. Daarnaast is er nog een punt dat vaak wordt vergeten; gedrag.

Je wordt 18, help wat nu?

–          Zorg dat je administratie op orde is. Je krijgt onder meer te maken met de belasting en verzekering, goed je papieren bewaren dus!

–          Regel een zorgverzekering. Wanneer je 18 jaar wordt is het verplicht om verzekerd te zijn. Wanneer je niet verzekerd bent krijg je een boete.

–          Vraag een DigiD aan. Voor al je digitale aanvragen heb je een DigiD nodig.

–          Vraag een zorgtoeslag aan. De zorgtoeslag helpt je een handje om je verzekering te kunnen betalen

–          Studiefinanciering aanvragen. Ga je studeren? Dat kost een hoop centjes maar door middel van de studiefinanciering wordt je geholpen om je studie te betalen.

Zelfstandig autorijden!

Maar dan komt nog het leukste van allemaal, je mag zelfstandig autorijden! Tegenwoordig kun je al op je 16e je rijbewijs halen, maar dan moet je tot je 18ewachten tot je zonder een coach mag rijden. Rijlessen zijn niet goedkoop en zeker niet voor een studentje. Als je wordt gesponsord door je ouders heb je heel veel geluk gehad! Zo niet is het belangrijk om een goede rijschool uit te zoeken. Ik heb zelf lessen gehad bij een rijschool in Veenendaal. Hierbij een aantal tips:

–          Zoek het slagingspercentage op

–          Zorg dat je een vaste instructeur krijgt en persoonlijke begeleiding

–          Een rijschool dient ook je theorielessen te verzorgen!

–          De rijschool is lid van BOVAG

–          Een rijschool waar de instructeurs door het CBR zijn gecertificeerd